KONYA / EREĞLİ - Ereğli Lisesi

Mrt

Teknolojik atıkların değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması amacıyla okulumuz öğretmenlerinden Tülay DEMİRKIRAN ve Özgür GÖKDAĞ tarafından yürütülen projemizi tanıtmak ve kampanya ortaklığı başlatmak için ilçemizde bulunan Fen Lisesi, TOKİ Şehit Hidayet Erdoğan MTAL, Şehit Nurullah Seçen İmam Hatip Anadolu Lisesi  ve Cumhuriyet Lisesi ziyaret edildi. Proje çalışmalarında yer alan öğrencilerimiz tarafından öğrenci ve öğretmenlerine bilgilendirme sunumları yapıldı.

Öğrencilerimizin sunum videolarından kesitler

Mrt

Oklumuz 10. ve 12. Sınıflar arasında gerçekleştirilen karma erkek takımlarının maçında 10. sınıflar maçı 2-1 kazandı.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yılını okulumuzda Edebiyat Öğretmenlerimiz Emine Duru ÇELİK ve Hamza ATEŞ rehberliğinde hazırlanan program ile kutladık ve aynı zamanda bu zaferin kazanılmasında vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi andık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz 10. ve 11. Sınıflararası yapılan karma erkek takımları karşılaşmasında 11. Sınıf Karma takımı maçı 2-1 aldı.

Mrt

Okulumuz 9. ve 10. sınıf erkek öğrencilerinden  oluşturulan karma takımlar ilk maçını yaptı. İlk maçta 10. sınıf öğrencileri maçı 2-0 aldı.

Mrt

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında bu ayki konumuz olan 'Sağlıklı Yaşam ve Beslenme'  konusunda İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Sayın Kısmet TOZOĞLU'na öğrencilerimize yönelik gerçekleştirdiği sunumu için teşekkür ediyoruz.

Mrt

İspanya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti ile ortaklaşa yürütülecek olan "Reused But Chic" isimli Twinning Projemiz onay almıştır. Twinning Kulübü ve Yabancı Dil Sınıfı öğrencileri tarafından İngilizce Öğretmenlerimiz Burcu HELİMOĞLU ve Salim ADA rehberliğinde çalışmalarını yürütecek olan öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında Ocak ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz"Gelecek Bilim" konulu çalışma için öğrencilerimiz pano hazırladılar. Ayrıca alanındaki bilimsel araştırmalar ile ilgili bilgi vermek üzere Yeditepe Üniversitesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Soner DOĞAN okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize yönelik bilimsel alanda yapılan güncel çalışmalar hakkında  sunum yaparak öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Proje kapsamında öğrencilerimiz sınıflarında. bilimde yeni araştırmalara öncülük eden deneyleri arkadaşlarına sundular.

Öğrencilerimizin sunumlarına aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz.

meb_iys_dosyalar/42/12/970818/dosyalar/2024_01/15131056_schrodingerinkedisi1.mp4

meb_iys_dosyalar/42/12/970818/dosyalar/2024_01/15131125_schrodingerinkedisi2.mp4

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ortaöğretim kurumlarında yürütülen Liselerde Bşilim Uygulamaları Projesi kapsamında Aralık Ayı programında yer alan  "Yapay Zeka" alanında öğrencilerimiz kendi araştırmalarını gerçekleştirerek konu hakkında pano hazırladılar ve edindikleri bilgileri 9., 10. ve 11. sınıf öğrencilerimize sunum yaparak paylaştılar. Güncel olarak öğrencilerimize ihtiyaç duyabilecekleri yapay zeka uygulamalarını  örnekler oluşturarak  tanıttılar.  Öğrencilerimize gerçekleştirdikleri bu güzel sunum için teşekkür ediyoruz.